Yhdistyksen historiaa

Rauman Seudun Senioriopettajat perustettiin v. 1996 valtakunnallisen keskusjärjestön, Veteraaniopettajat – Veteranlärare ry:n alaisena kerhona. Kutsun kerhon perustamiskokoukseen 23.5.1996 lähettivät Raili Tarnanen ja Raija Saarinen ja kerhon perustamissanat lausui Teuvo Matikka. Ensimmäisen hallituksen puheenjohtajaksi pyydettiin Jorma Salmi ja sihteeristön muodostivat Teuvo Matikka, Raija Saarinen, Väinö Saarinen ja Raili Tarnanen. Varsinainen mahtipotku alkuun saatiin, kun kokouksessa 29.10.1996 otettiin vastaan Veteraaniopettajapäivien – VET 98 järjestäminen Raumalla keväällä 1998. Puheenjohtajana vuosina 1999 – 2021, siis 22 vuotta, on toiminut Eija Salmi. Vuoden 2021 vuosikokouksessa valittiin saman vuoden toukokuussa 25-vuotiaan yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Tapio Heino.

Sihteereinä vuodesta 1999 ovat toimineet Raija Saarinen ja Toivo Rantasuo ja vuodesta 2003 lähtien Pirkko Ylänen ja toimii sihteerinä edelleen.    
Keskusjärjestö oli ajanut voimakkaasti kerhojen rekisteröitymistä ja oman kerhomme rekisteröitymisestä päätettiin 17.10.2006 ja meistä tuli Rauman Seudun Senioriopettajat ry. Keskusjärjestön nimenmuutos toteutui v. 2010 ja järjestöstä tuli Opetusalan Seniorijärjestö ry – Undervisningssektorns Seniororganisation rf. Samoihin aikoihin tapahtui myös muutoksia keskusjärjestön organisaatiossa siten että OSJ:n aluejako tuli vastaavaksi OAJ:n kanssa. Näin OSJ:hin tuli 10 aluetta ja vuosikokouksesta tuli edustuksellinen. Kuulumme Satakunta / Varsinais-Suomi alueeseen, joka sai Uusimaan tavoin 2 edustajapaikkaa hallituksessa ja muut alueet yhden.

Vuodesta 2015 OSJ:n vuosikokous ja senioriopettajapäivät erotettiin toisistaan siten, että vuosikokous pidetään huhtikuussa Helsingissä ja senioriopettajapäivien ajankohta määräytyy järjestävän yhdistyksen esityksestä. 

Yhdistyksemme toiminnan piiriin kuuluvat Rauman, Eurajoen, Euran ja Säkylän alueilla asuvat senioriopettajat.

Yhdistyksen jäsenmäärä vuosittain on ollut aluejaon muutoksen jälkeen n.320, vuoden 2020 lopussa 320. Jäsenmäärän perusteella yhdistys saa lähettää kaksi edustajaa OSJ:n vuosikokoukseen.

Yhdistyksemme perustoimintoja ovat kuukausikokoukset, joiden ohjelma pyritään saamaan monipuoliseksi erilaiset sekä paikalliset että valtakunnalliset teemat ja juhlavuodet huomioiden. Tammikuun perinteiseksi teemaksi on muodostunut Raumlaine ehtopäev, minkä ohjelmaan pyritään löytämään erilaisia kotiseutuun liittyviä aiheita. Vuosittain ohjelmaan kuuluu myös kotiseturetkiä sekä taide- ja teatterimatkoja. Muutama matka on suuntautunut ulkomaille. Vierailimme v.2004 Unkarissa Rauman ystävyyskaupungissa Kaposvárissa, jossa tapasimme paikallisia senioriopettajia. Lisäksi olemme käyneet kulttuurimatkalla Pariisissa, Tallinnassa ja Wienissä.
Lisäksi yhdistyksen piirissä toimivat Lukutoukat ja Neolomseor sekä Seniorikuoro ja Seniorisoittajat, joiden esityksistä olemme saaneet nauttia monissa tilaisuuksissamme ja keväällä 2019 Seniorikuorolle tulee täyteen 20 toiminnan vuotta.
Yhdistyksellä on ollut edustaja Rauman kaupungin Ikäihmisten neuvostossa vuodesta 2001 lähtien. Edustajina ovat olleet Eija Salmi, Pirkko Metsäkallas (puheenjohtajana) ja Anita Koivu.
Porin seudun senioriopettajien kanssa teemme yhteistyötä vierailemalla vuorotellen toistemme luona vuoden / kahden välein. Huhtikuussa 2019 oli raumalaisten vuoro mennä porilaisten vieraiksi tutustumaan Reposaareen. 
Yhteistyö Rauman OAJ:n kanssa on toiminut koko ajan mm. siten että saamme käyttää OAJ:n kokoustilaa omiin kokouksiimme ja tapaamisiimme. 

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
toimisto(a)osj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.